Site Ana Sayfa> Altıkesek Köyü Forumları>>>Çerkez Yemekleri-Site Mutfağı >>>MANTAZ
Gönderen Mesajlar
güpse
Bizden Biri


Şehir: Kayseri
Adı: Derya
Mesaj: 160
Ö.M.
MANTAZ
10 Kasım 2007 Cumartesi Saat: 12:22


MALZEMELERİ :

-Hamuru:
1 kg. un
Aldığı kadar su
Yeteri kadar tuz

-İçi :
750 gr. patates (haşlanıp püre haline getirilmiş)
Kırmızı toz biber
Yeteri kadar tuz bunlar karıştırılır veya isteğe göre 1 orta boy ince doğranmış soğan yağda tozbiber ile kavrularak karıştırılır.

Yapılışı :

Malzemeler karıştırılarak hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur ve dinlendirilir.Yuvarlak bir şekilde açılır.İçerisine hazırlanan patates koyularak şekilli bir şekilde kapatılır.Suda haşlanır, süzülerek sudan çıkartılır.Kırmızı toz biberli tereyağı üzerine gezdirilir.Mantaz da yoğurt kullanılmaz.Ama yanında ayran çok güzel olur.

Kaberdeyler içine patates yerine ağız koyarak ta yapıyorlar(şegerişe halame).Çokta güzel oluyor.Bu şekli ile de tavsiye ederim.

Afiyet olsun...




Sponsor Bağlantılar

BU KONUYU PAYLAŞIN

Share |

erdinç
Bizden Biri


Şehir: antalya
Adı: erdinç
Mesaj: 118
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
10 Kasım 2007 Cumartesi Saat: 13:33


arkadaşlar sayenizde kilo alacağız valla
setenay

Moderator


Şehir: SAKARYA
Adı: SETENAY
Mesaj: 174
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
10 Kasım 2007 Cumartesi Saat: 14:30


Merak etme arkadaşım sende o gezme varken zor kilo alırsın, boşunamı çelebi diyoruz sana
setenay

Moderator


Şehir: SAKARYA
Adı: SETENAY
Mesaj: 174
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
10 Kasım 2007 Cumartesi Saat: 14:34


Ya derya doğrusu ben bu yemeği etli biliyordum ve kuşhalar yapıyor biliyordum, karıştırdım galiba, senin ki patatesli (en güzeli)
güpse
Bizden Biri


Şehir: Kayseri
Adı: Derya
Mesaj: 160
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
10 Kasım 2007 Cumartesi Saat: 14:53

Mesaj Değiştirildi.
Değiştirilme Tarihi: 10 Kasım 2007 Cumartesi Saat: 14:55, Değiştiren: güpse

Valla setenay bu yemeğin her türlüsünü yapıyorlar.Sende haklısın.Kıymalı, penirli, bulgurlu, patatesli, ağızlı, çok fonksiyonlu yani.Ama bizim adigeleri bilirsin, patatesten vazgeçemedikleri için yemekler genelde patates ağırlıklıdır:).
Erdinç setenay haklı sen çelebi olduktan sonra kilo falan almazsın:).
İsmail ÇELİK

Administrator


Şehir: Kayseri
Adı: İsmail
Mesaj: 212
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
11 Kasım 2007 Pazar Saat: 11:17

Mesaj Değiştirildi.
Değiştirilme Tarihi: 11 Kasım 2007 Pazar Saat: 11:18, Değiştiren: İsmail ÇELİK

buyrun fotoğrafı
güpse
Bizden Biri


Şehir: Kayseri
Adı: Derya
Mesaj: 160
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
12 Kasım 2007 Pazartesi Saat: 09:20


Admin gerçekten çok güzel bir resim olmuş.Ben arasam bu kadar güzelini bulamazdım.Eline sağlık.Gel beni ye der gibi duruyor:).Sabah sabah acıktım ben.
tanerkoçak
Yeni Üye


Şehir: kayseri
Adı: taner
Mesaj: 5
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
12 Kasım 2007 Pazartesi Saat: 10:34


Öle güzel güzel tarifler yapın resimler koyun sonra biz böyle bakalım oldumu şimdi. Şunun yapılmışını getirsenizde yesek öyle tarif etmeyle iş bitmiyorki onu tutturmak lazım birde bunu hatıkoy yapması lazım.Mantazı herkes yapamaz.
setenay

Moderator


Şehir: SAKARYA
Adı: SETENAY
Mesaj: 174
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
12 Kasım 2007 Pazartesi Saat: 11:58


Neden mantazı en iyi hatkoylar yapıyormuş acaba sorabilirmiyim? Yoksa bunu bir hatkoy olduğunuz için mi söylüyorsunuz
İsmail ÇELİK

Administrator


Şehir: Kayseri
Adı: İsmail
Mesaj: 212
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
12 Kasım 2007 Pazartesi Saat: 12:50


merhaba taner,
haklısın bu fotoğrafları görüpte bu lezzeti tadamayan arkadaşlara çok ayıp ediyoruz. Ama en azından tarifinide yazıyoruz herkes evinde deneyebilir. Ha birde bunun ayarı olduğundan bahsetmişsin onuda en iyi hatkoylar yapar demişsin hadi yapta görelim.
tanerkoçak
Yeni Üye


Şehir: kayseri
Adı: taner
Mesaj: 5
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
12 Kasım 2007 Pazartesi Saat: 13:38


valla bir kere yapmıştım sadece 1 tepsi yaptım 2 dk bitmişti :)))))
Sasuke
Yeni Üye


Şehir: Konoha
Adı: Sasuke
Mesaj: 1
Ö.M.
Ynt: MANTAZ
10 Kasım 2009 Salı Saat: 18:29


Mantazda yoğurt kullanılmaz demişsin ama yanlış biliyosun mağlesef bizimkiler çerkezdir ve bu mantazı çok iyi yaparlar. Özellikle sarımsaklı yoğurt üzerine tereyağ dökülür bu şekilde tadına doyulmuyor . Bi deneyin derim ayrıca benzer birşey mantı içinde geçerli mantıyı salça sosu ile çorba tabağına koyup(öyle azıcık ucuna değil çorba kıvamında olucak) üzerinede sarımsaklı yoğurt döküldümü eskiden yediğiniz şekilde bir daha yemiceğinize garanti verebilirim :D
Sayfa: [1]  
Sadece Üyelerimiz Mesaj Yazabilirler.

Yazılım,tasarım,kodlama,programlama Muhammet ÇELİK 2007
Anasayfa | Hakkında | Albüm | Makale | Şiir | Video | Mesaj | İletişim
Çerkez Müzikleri Çerkez İsimleri Çerkez Adetleri Çerkez Radyo Çerkez Sohbet Çerkez Chat Çerkez Şiir Çerkez Resimler
Tüm hakları saklıdır. Chelick Firma ekle